Veelgestelde vragen

* Is het niet gevaarlijk om door de drukke stad Rome te fietsen?
We begrijpen uw zorg, maar bij ons staat de veiligheid voorop! 
De Tour brengt u door kleine straatjes en over mooie piazza's (pleinen). Het oversteken gaat over het zebrapad en uiteraard dit alles onder het toeziend oog van de Nederlandse begeleiding.

* Is het dragen van een helm verplicht?
Ja, het dragen van een helm is verplicht en deze helm verstrekken we gratis aan al onze gasten.

* Kunnen kinderen meefietsen met de FietsTours?
Fietsen met het gezin is de ideale manier om de stad te bekijken, want het gaat op een snelle en gemakkelijke manier. Voor de kinderen is het juist een van de leukere activiteiten tijdens het bezoeken van de stad Rome.

* Voor welke leeftijd is Fietsen in Rome geschikt?
We hebben voor alle leeftijden (vanaf 1 jaar) een mogelijkheid om de FietsTour in Rome te fietsen; de allerkleinsten kunnen achterop of voorop bij een ouder.
** vantevoren dient dit te worden aangegeven ivm de voorradigheid van de accessoires
Kinderen (gratis)
Voor kinderen van 1-4 jaar hebben we kinderzitjes voor en achter op de fiets van een ouder.
* voorzitje tot 15 kg
* achterzitje tot 22 kg 
Aanhanger
Kinderen tussen 5-8 jaar gaan op de aanhanger achter de fiets van een ouder.
Kinderfiets
Kinderen  vanaf 9 jaar kunnen op een eigen fiets onder begeleiding van een ouder.
- alleen bij Prive Tours; kinderfietsen en kleine mountainbikes hebben we beschikbaar, deze zijn uiteraard alleen geschikt als het kind goed zelfstandig kan fietsen.
 
* Heeft u ook elektrische fietsen beschikbaar?
We hebben in he tafgelopen jaar de beslissing neomen, met alleen maar elektrische fietsen de FietsTours te gaan rijden. We hebben alleen damesmodellen voor de elektrische fietsen, om het opstappen te vergemakkelijken.
 
* Kan ik ook een eigen fiets meenemen op de FietsTour?
In het verleden hebben we dit wel gedaan. Echter hebben we ervoor gekozen dit niet meer te doen. Aangezien onze begeleiders getraind zijn met onze materialen en deze ook extra bij zich hebben. 
 
* Wat is de kwaliteit van de E- fietsen waarop de FietsTours gereden worden?
We fietsen met zeer goede kwaliteitsfietsen, met handremmen en 21-27 versnellingen. Dit alles om het fietsen tot een plezier te maken.
 
* Wat is de groepsgrootte van de FietsTours in Rome?
We streven ernaar dat de groepsgrootte van de FietsTours in Rome 12-15 deelnemers is. Mocht een groep onverhoopt groter zijn, dan zal er een extra begeleider meegaan, om de groep goed te begeleiden.
 
* Gaan de FietsTours door op zon- en feestdagen?
We fietsen met onze FietsTour in Rome elke dag, dus ook op zon- en feestdagen. Met een uitzondering daargelaten, zoals eerste kerstdag en Nieuwjaarsdag.
 
* Wat gebeurt er als het slecht weer is?
Vaak zijn de voorspellingen in Nederland anders dan het daadwerkelijke weer in Rome. Mocht het slecht weer zijn of u vindt het te slecht om te fietsen, dan kunt u, in overleg met onze mensen in Rome, altijd bekijken of de FietsTour verzet kan worden naar een andere dag. Uiteraard met inachtneming van de beschikbaarheid van de Nederlandse begeleiding.
 
* Is reserveren verplicht of kunnen we ook ter plekke meedoen met de FietsTour?
In verband met de beschikbaarheid en planning van onze Nederlandse begeleiding is het voor ons erg waardevol de aanvraag op tijd te weten. Daarom vragen we al onze gasten te reserveren.
 
* Kan de FIetsTour geannuleerd worden?
Mocht u onverhoopt de FietsTour willen annuleren dan is dat mogelijk. Graag willen we dit minimaal 24 uur vantevoren horen, aangezien we de Nederlandse begeleider hier snel van op de hoogte willen stellen.